woensdag 21 april 2010

Heksen theemuts!


Nou hier is ze dan. Het heeft even geduurd en ze was niet makkelijk te maken. Maar wel erg leuk om te doen. Dit was de eerste keer dat ik een grootte pop heb gemaakt. Zo als je kan zien in de foto hier onder heb ik een spin op haar heksen hoed gemaakt. En ik vond alles zwart zo saai. Daarom dus een blauwe sjaal. Ze is een cadeautje voor mijn broer en vriendin. Ook al doet het zeer om haar weg te geven. Wel weer een excuus om er nog een te maken.


Ik heb altijd wel iets met heksen. De meeste mensen zie ze als oude gemene vrouwen. Zelf zie ik ze meer als wijze vrouwen. En leeftijd heeft er niet altijd iets mee te maken. Net zo goed als de pukel op de neus. Vaak als ik naar de disney film of sprookjes kijk dan vind ik de heksen veel leuker dan de andere figuren in de film. Ik was ook altijd gek op de tv-serie charmed. Van de eerste seizoen tot het laatste seizoen gevolgd.

maandag 19 april 2010

lieveheersbeestje!

Klein, klein kevertje
met je rode jas
En je zwarte stippeltjes
Wat zoek je in het gras?

Klein, klein kevertje
Luister wat is zeg,
Ik wil al je stippeltjes tellen
waarom vlieg je nu toch weg?


De lieveheersbeestjes zijn van die mooie dieren. Elke keer als ik er een ziet zitten op een plant dan moet ik even kijken. Zo mooi. Deze is dan ook kom te knuffelen. Het is een patroon van de witte engel. Van de serie bollenmanbeestjes. Ze hebben er een prachtig boek van gemaakt met 8 poppen. Deze ontbreek nog in mijn collectie. Maar binnenkort toch maar eens aanschaffen.

woensdag 14 april 2010

Tafel bloemen!


Margrietje


Blauwe druif

Kersenbloesem

Viooltje


Narcisje

Zijn het geen schatjes. Zodra ik ze zag was ik verkocht en moes ik ze maken. Eenvoudig maar o zo leuk. Ondertussen ben ik ze voor de 2e keer aan het maken. Het zijn patroonen van de witte engel. De narcis en de blauwen druif heb ik zelf ontworpen. Ik vond de oorspronkelijke patroon van de narcis niet echt lijken op een narcis.

Raamhangers!


De lente is er weer. en dat geef mij altijd een blij gevoel. Dan krijg ik weer zin in vrolijke en kleurrijke dingen om me heen. De bovenste is een patroon van tintangel zeefbloemen en ballonvaart. De onderste is een patroon van pippilotta de bloemen schommel. Ze hangen voor het raam.

donderdag 1 april 2010

Tilda poes!


Sinds een paar maanden hebben we 2 katers inwonen. Ze zijn bij ons gekomen na dat de vorige eigenaar niet meer voor ze kon zorgen. Ze halen regelmatig kattenkwaad uit. Dan hoor je ze weer door het huis heen rennen. Of dan hoor je weer wat vallen. Als ik dan ga kijken dan liggen ze lief te slapen of dat er niks aan de hand is :-). Vaak liggen ze ook heerlijk te slapen op je schoot en ze kroelen ook graag. Deze schattige poes heb ik gemaakt met mijn katers in mijn hoofd. Daarom ook de vleugels (b)engeltjes.Het ontwerp komt uit het tilda boek. Gemaakt met tilda stof. Ik heb hem zelf nog vleugels gegeven en een hart als neus. Nu pronkt hij boven mijn popen tafel.