woensdag 9 februari 2011

Boeknwurm!Atelier Luus één van mijn favoriete ateliers. De gene die me het meest aantrek is dan ook de boekenwurm. Lezen vind het geweldig om te doen. En ik ben gek op fantasy figuren. En dit is er dan ook een van. Nu stond hij dan ook op de lijst van popen die ik graag wou maken. Na het bij elkaar sparen van de matrialen die ik nodig had ben ik er ook aan begonnen. En ik had er zo veel plezier in dat hij dan ook binnen 4 dagen af was. Ik wil nog graag zijn vriendje de vuurvlieg erbij maken.

Centreren

Stoffen winkel!


In het weekend was Tante Petra er. En ook zij is helemaal gek op tilda. Ze had poppen mee genomen om te laten zien en samen me mijn moeder hebben ze de pantoffels gemaakt uit de tilda boek. We zijn ook naar stoffen & baby studio in putten geweest. Ik en mijn moeder waren er nog nooit geweest. Het is een klein winkeltje maar staat helemaal vol met stoffen, lintjes en knopen. Ze verkopen er ook Tilda stoffen, boeken en materialen. Echt een aanrader om eens te gaan kijken.
Je kan de stoffen winkel ook vinden op internet www.stoffen-babystudio.nl.

E-reader hoesje!

22 januari was ik jarig. En ben ik vreselijk verwend. Omdat iedereen klaagte met de verhuizing dat ik zo veel boeken had kreeg ik een e-reader. Ik lees veel en de bibliotheek heeft niet altijd de boeken die ik zoek. Het liefst lees ik Engelse boeken. Zolang er draken, heksen, elfen, engelen, trolen of vampiren in zitten ben ik blij. Maar goed ik dwaal af. Omdat ik dus een e-reader had gekregen wou ik er graag een hoesje voor maken. Het zou toch zonde zijn als hij zou beschadigen. Voor de stoffen heb ik een Chinese stof gebruikt met schapen stof voor binnen in. 2 leren veters voor eromheen te wikelen en de e-reader in de hoes te houden.

Zutphen!


Omdat we niet meer naar Leander in Breda kunnen. Dat is te ver rijden. Zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe winkel voor onze poppen matriaalen. En we kwamen terecht in Zutphen. We hadden van te voren op internet gekeken en vonden 2 winkels. De boekenrij net naast het centrum (teleurstellend want ze hebben bijna niks) en de gouden roos. Na telefoon contact met de gouden roos te hebben gehad kwamen we er achter dat deze sinds December gesloten is. Maar de meneer van de winkel had nog een hoop spullen staan en als we wilde konden we langs komen om 2 uur. Een uur later liepen we weer terug naar de auto met een tas vol spullen waar we een hoop korting op hadden gehad. Helemaal blij maar ook een beetje treurig omdat we eindelijk de winkel hadden gevonden die we zochten maar er niet meer is.

Tilda kangoeroe!
Ik kwam deze kangoeroe tegen van Tilda. Is het geen schatje. Voor de basis heb ik een ikea stof gebruikt. En de buidel en de oren zijn een roze streep met bloemen stof en vilt voor het jasje.
Knufel popje!


21 januarie net 1 dag voor mijn eigen verjaardag heb ik er een nichtje bij gekregen Jannouk. En natuurlijk wiolde ik haar graag een zelf gemaakte knuffel geven. Een van mijn favoriete is Wriemel van de witte engel. Voor de muts heb ik een roze gestreepte stof gebruikt (ikea). En voor het lijfje een lekkere zachte nicky velours.


Nieuwe energie

Zoals jullie kunnen zien is het al even geleden dat ik weer wat nieuws heb gepost.
Vanwege gezins problemen en een moeilijke verhuizing heb ik even een tijd geen energie gehad om creatief bezig te zijn. In november zijn we verhuist naar een prachtige huis met een mooie omgeving. Ook al zijn we nog niet klaar in huis. Ik heb hier wel weer wat meer rust gevonden om de draad weer op te pakken. En opeens heb ik weer veel nieuws te melden. Het leukste van verhuizen is dat je weer een heel nieuwe omgeving heb om te ontdekken. En voor ons een hele stap van zuid-holland naar Gelderland.