maandag 10 mei 2010

Japanse tuin!


Een zaterdag zijn we in de auto gestapt en naar den haag gereden. We hadden gelezen dat daar is een Japanse tuin is. En natuurlijk moesten we dit zien. Zelf ben ik gek op oosterse dingen. Ik hoop ooit nog eens naar China je kunnen. Om zo het terracotta leger van de eerste keizer van China te kunne bewonderen. De tuin was prachtig en zeker de moeite waard om ernaar toe te gaan. Ook al was er heel de dag regen.



De japanse tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toemalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marquerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939), ook wel freule Daisy genoemd. Per schip heeft zij een of meer reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en misschien het paviljoen naar Nederland verscheept. Het is de enige Japanse tuin in Nederland van rond 1910 en heeft daarom een hoge historische waarde. Vanwege de kwetsbaarheid van deze tuin is hij maar 6 weken per jaar open.

Dit ben ik. Bij het huisje. Na een flinke wandeling.

2 opmerkingen:

  1. Erg mooi. Ook super mooie foto's ondanks het slechte weer. Leuke foto van je zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Cristel. Ik heb even op je blog zitten snuffelen en ik wil je even complimenten maken over de leuke dingen die je zoal maakt. Ik ga je volgen hoor als je dat goed vind.
    Groetjes Rianne.

    BeantwoordenVerwijderen